Alkatrész rendelés

Válasszon eredeti Suzuki csónakmotor alkatrészt!

Miért fontos, hogy megfelelő, eredeti alkatrészt válasszon Suzuki  csónakmotorjához?

Minden Suzuki csónakmotor eredeti Suzuki alkatrészekből és kiegészítőkből épül fel, melyek megfelelő kialakítással és specifikációkkal rendelkeznek. Ezért legjobb, ha eredeti csónakmotor alkatrészeket vásárol, így hajómotorja továbbra is képes lesz a gyártó által garantált teljesítményt, biztonságérzetet, kényelmet nyújtani. Az alkatrészek megfelelnek a Suzuki szigorú tesztjein meghatározott szabványoknak. Tanácsoljuk, hogy eredeti kiegészítőket és csónakmotor alkatrészeket válasszon Suzuki terméke javításához, szervizeléséhez.

csónakmotor alkatrészek_webnagy

Téliesítés

Elkezdődött a karbantartási szezon. A hajótulajdonosok számára kötelező feladat a motor téliesítése, amennyiben szeretnék azt a fagytól, a károsodásoktól megóvni. A hajó téliesítését azért szükséges elvégezni, hogy a használt olaj ne korrodálja a belső részeket, illetve ne maradjon víz a rendszerekben. A fagyáskár javítása sokszorosa a karbantartás összegének. A téliesítést még akkor is el kell végezni, ha a hajót fűtött, fedett helyen tároljuk. Hiába takarjuk le, víz maradhat a rendszerben, mely a tél folyamán korróziót képez az égéstérben, köznyelven „vakrozsdát” képez. Az olajcserét mindenképpen ebben az időszakban is végezzük el, nem pedig tavasszal, hiszen az égéstermékkel szennyezett olaj – savas hatásai miatt – szintén korróziót okoz, melyekre már az első indítás alkalmával fény derül. A motor, a hajtómű, illetve az üzemanyag rendszer állapotának megőrzéséhez speciális konzerváló anyagokra van szükség. A téliesítést minden esetben a végleges leálláskor végezzük, üzem meleg motorral.

Fontos műveletek a téliesítés során:

 • üzemanyagrendszer teljes kitisztítása
 • maradék üzemanyag konzerválása
 • hajtóműben és a motorban az olaj cseréje
 • anódok letakarítása, szükség esetén cseréje
 • a motorok átjáratása fagyállóval (korrózióvédelem miatt fontos)
 • mozgó alkatrészek ellátása megfelelő kenőanyaggal (olajozás, zsírozás,)

A téliesítés természetesen pénztárcakímélő is, hiszen ilyenkor csak az alacsony karbantartási költséget kell a szezon végén megfizetne. Ha ez elmarad, akkor viszont csillagászati összeget költhetünk a hajónkra nyár elején.

Ha nem érez rá kedvet, vagy ideje sem engedi, a garancia időn túli feladatokat bízza a szervizünkre! Várjuk megkeresését!

Telefon:

+36-30-954-1525

E-mail:

locsey@invitel.hu

Ha megfelelően végzi a téliesítést, tavaszra már csak annyi dolga marad, hogy előveszi a járművet, beindítja és élvezi a víz örömeit. A jövő évi előkészületek már MOST kezdődnek!

csónakmotor_nagy

Olajak

Szerezze be az olajat a Suzuki Marine hivatalos márkakereskedéséből!

A Suzuki kifejezetten két- és négyütemű hajómotorokhoz fejlesztett olajakat. A kétütemű motorokhoz olyan olajak kaphatóak, melyek nem csak kiváló minőségűek és kiemelkedő viszkozitási stabilitást biztosítanak, hanem a rozsdásodás ellen is védenek. A négyütemű motorokhoz, pedig a kiváló minőségű alapolajhoz speciális adalékanyagokat is kevernek.

A Suzuki olajakkal garantált a kiemelkedő kopásvédelem, a viszkozitási stabilitás, az alacsony illékonyság, valamint a kiváló korrózió- és rozsdavédelem.

Bővebb információk a Suzuki hivatalos katalógusából.

Üzemanyag ellátó rendszerek

Téliesítéskor, karbantartáskor szükséges az üzemanyagrendszer teljes kitisztítása, a hajó ellenőrzése, illetve a meghibásodott, elkopott alkatrészek cseréje. Nálunk minden olyan szükséges csónakmotor alkatrészt, tartozékot megtalál, amire a téliesítés, illetve a hajózás során szüksége lehet.

Ha nagy mennyiségű üzemanyag marad a tankban, érdemes konzerválni, hiszen a szavatossága 6 hónap. Speciális szerrel a minősége megőrizhető a következő szezonra.

Üzemanyag tartály

üzemanyag tartály_webnagy

Üzemanyag vezetékek, csatlakozók

Üzemanyag csatlakozók

Benzinpumpa                                                                              Üzemanyag vezetékek

Vízleválasztó/Üzemanyagszűrők                                       Szűrők

A részletekről tájékozódjon a hivatalos katalógusból!

Karbantartó készlet: legyen mindig kéznél!

Készüljön fel a váratlan helyzetekre! Bosszantó lehet, ha egy filléres alkatrész meghibásodik, és a legnagyobb hőségben kell rá várakoznia otthon. Ha a vizen Önnél van a Suzuki karbantartó készlet akkor bárhol, bármikor könnyedén kicserélheti azokat. Vigye magával a hajózás alkalmával a karbantartó készletet, hogy ne érjék meglepetések.

A SUZUKI határozottan javasolja, hogy maximum 100 üzemóránként vagy évente (amelyik előbb elérkezik) gondozza csónakmotorját a hozzá tartozó SUZUKI MARINE karbantartó készlettel.

kit_webnagy

Bővebb információk a karbantartó készletről.

Hajócsavar

A megfelelő hajócsavar kiválasztása komoly feladat. 40 lóerőig a motorok a kapható propellerek közül egy általánosan használhatóval érkezik. Ettől csak extrém körülmények miatt kell eltérni. A nagyobb motoroknál a kiválasztáshoz szükségünk van a hajó minden adatára:

 • hossz, szélesség, súly,
 • személyek száma, üzemanyag tartály/víztartály mérete, általános terhelés
 • nagysága (személyek száma),
 • használati mód (vízisí, sporthorgász vagy túra célra, édes vagy sós vízen).

Ezen adatok birtokában nagy pontossággal lehet kalibrálni az ideális propeller méretet. Ha a meglévő hajócsavar mellett nem elégedett a menetteljesítménnyel, a fenti adatokkal érdemes újra számolni. Szívesen segítünk, kérjen ajánlatot.

Ne használjon sérült propellert, hiszen 4-5000 körüli fordulatszámon a hajtómű alkatrészeit károsítja. Javított, hegesztett hajócsavart csak vésztartalékként tartson meg, a fogaskerekek és a vízszintes tengely cseréje többszöröse egy hibátlan propellernek.

propeller

Alkatrészt keres?  Kiegészítőre vagy karbantartó készletre van szüksége Suzuki csónakmotorjához? Segítségre van szüksége?

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlapon!

  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.